Heb jij je vakantiebestemming nog niet vast gelegd? of kom je er helemaal niet uit? misschien dat wij kunnen helpen met onze top 10 lijst van vakantiebestemmingen voor 2019.

#10 - Colombia

Vakantiebestemmingen

#9 - Friesland

Vakantiebestemmingen

#8 - Sardinië

#7 - Portugal

#6 - Griekenland

vakantiebestemmingen

#5 - Schotland

#4 - Australië

#3 - Peru

#2 - Andalusië

#1 - Slovenië

Zowel boven als onder de grond vind je vele verkoelende meren in Slovenië. Want tussen het enorm groene en heuvelachtige landschap schuilen de mooiste zoetwatermeren. De zomers kunnen hier soms best warm zijn, waardoor de groen-turquoise meren de uitkomst zijn. Het Bled meer is wel het meest bekende meer en tevens het grootste meer van Slovenië. Kenmerkend is het eilandje met een kerk erop, die bezocht kan worden met een bootje. Een ander prachtig meer in Slovenië is het meer van Bohinj. Dit meer is glashelder en vooral in de lente prachtig om te bezoeken omdat het dan wordt omgeven door de mooiste bloemen, nog frisgroene beplanting en bergtoppen die nog besneeuwd zijn.

Ondanks dat wij zelf nog geen kennis hebben mogen maken met Ljubljana, blijkt het na de vele verhalen die we erover gehoord hebben een aanrader te zijn voor een bijzondere stedentrip. Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en een van de kleinste hoofdsteden van Europa. Hierdoor is het echter niet minder mooi. Je vindt er sfeervolle pleinen, authentieke en bijzondere winkeltjes, boulevards, terrassen en er worden vele evenementen en festivals georganiseerd. Dit komt mede doordat het een studentenstad is, wat de stad net wat extra levendigheid geeft. Daarnaast is het er ontzettend groen door de vele parken, stukjes bos en dankzij de rivier de Ljubljanica die door de stad stroomt. De stad ligt aan de voet van een middeleeuws kasteel, wat heel Ljubljana een romantische sfeer geeft. De straten zijn kleurrijk, de mensen erg vriendelijk en het eten is er heerlijk! Reden genoeg toch?

Dit was onze top 10 meest populaire vakantiebestemmingen voor 2019 alweer. Meer top 10 lijsten bekijken? Klik hier