Crimineel of ondernemer, wie verdient er meer? Hier kun je een kijkje nemen naar onze top 10 rijkste criminelen allertijden! Nieuwsgierig?

We kennen Al Capone en Pablo Escobar, maar heb je wel eens gehoord van Griselda Blanco, de enige dame op de lijst, goed voor 2 miljard dollar en de mentor van de Pablo Escobar?

#10 - Frank Lucas: $52 miljoen

Crimineel

#9 - Jose Figueroa Agosto: $100 miljoen

#8 - Joseph Kennedy: $300 miljoen

Crimineel

#7 - Meyer Lansky: $600 miljoen

#6 - Al Capone: $1,3 miljard

Crimineel

#5 - Griselda Blanco: $2 miljard

#4 - Carlos Lehder: $2,7 miljard

#3 - Joaquin Guzman Loera: $5 miljard

Crimineel

Amado Carrillo Fuentes: $25 miljard

#1 - Pablo Escobar: $30 miljard

Crimineel

Pablo Emilio Escobar Gaviria was de beruchtste Colombiaanse drugsbaron die een van de rijkste mensen ter wereld werd door zijn wereldwijde handel in cocaïne. Op zijn toppunt verdiende hij ongeveer 1 miljoen dollar per dag. Hij kocht vele overheidsdienaren om onder het motto “plata o plomo“; Spaans voor zilver of lood, hetgeen zou betekenen “geld of een kogel”. De schatting is dat Escobar direct verantwoordelijk was voor 8.000 moorden. Hij wordt doodgeschoten tijdens zijn arrestatie op 2 december 1993 en sommige mensen beweren, dat hij, nadat hij neergeschoten werd, op het dak in elkaar zakte en zichzelf daarna door het hoofd schoot.

Dit was onze top 10 criminelen allertijden. Ben jij nu ook nieuwsgierig naar wat de rijkste ondernemers hiertegen verdienen? Klik dan hier 

Welke carriere zou jij na het lezen van dit artikel kiezen? Crimineel of ondernemer? Laat het ons weten.

Bron: klik hier